2010

2010-10-23

Intresset var stort och stämningen på topp när Watreco och två andra skåneföretag presenterade sig under programpunkten "Company Highlights" vid Region Skånes EXPO-dag med temat Sustainable Lifestyle. - Behoven är stora här i Kina och intresset för svensk miljöteknik är betydande. Affärsmöjligheter finns det gott om, men det gäller att hitta rätt partner och veta hur och när man skall satsa på den kinesiska marknaden; säger Mats Eliasson som är bolagets representant på plats under Region Skånes EXPO-dagar.
EXPO 2010 EXPO 2010 EXPO 2010


2010-10-12

Watreco är ett av företagen som åker med Region Skåne och Malmö Stad till Shanghai och The World EXPO 2010. Region Skåne har ett fyradagarsprogram i den svenska paviljongen på EXPO:n. Den tredje dagen har temat - Sustainable Lifestyle och där har Watreco fått möjligheten att presentera sig under avsnittet Company Highlights. Resan till Shanghai och Kina är det första steget bolaget nu tar på den asiatiska marknaden. Syftet är givetvis att knyta viktiga kinesiska kontakter men även att finnas med i den satsning som Region Skåne och Malmö Stad nu gör för att öppna upp för fler skånska företag att göra affärer i Kina.
Watreco åker främst till Kina för att på plats skapa sig en bild av den kinesiska marknaden för Aquaculture (Fiskodling) där bolagets teknik för nästa generations energieffektiv inluftning ses kunna kapa åt sig betydande marknadsandelar. Kina är idag världen största marknad för Aquaculture med 70% av världsmarknaden. Aquaculture är idag den snabbt växande delmarknaden inom matindustrin och den växer med 7-10% per år.
Mer information återfinns på:
Southern Sweden EXPO

2010-09-27

För ett år sedan vann Watreco och tilldelades utmärkelsen Cleantech Company of The Year vid Stockholm Cleantech Venture Day. I år fick man chansen igen att presentera ett nytt koncept som skall bli ett eget bolag - Urban Aquaculture Center (UAC). Konceptet adresserar den möjlighet och utmaning som nu uppstår när världshaven utfiskas och världspopulationen växer samt fler människor väljer att bosätta sig i Urbana områden. Watreco:s teknik för energieffektiv inluftning blir här en viktig komponent för att uppräthålla rätt syrenivåer i fiskodlingsbassängerna, vilket vilket är kritiskt för fiskens överlevnad och skördarnas storlek.
Mer information återfinns på:
Stockholm Cleantech Venture Day (Watreco is company No.25)

2010-09-09

Efter att ha installerat Realice systemet på en av kommunens ishallar (Segeltorpshallen) och låtit köra detta under en säsong har nu HUGE Fastigheter, som förvaltar och driver kommunens ishallar, beslutat att installera Realice systemet på samtliga 5 hallar. Genom denna typ av investeringar i energieffektiva lösningar har man kunnat spara upp emot 25% av energikostnaden för en enskild hall. Och som en bonus har man även fått en bättre is. Svenska ishockeylandslaget har bl.a tränat på isen som delar i sin uppladdning inför LG Hockey Games och VM och de har berömt isen ett flertal gånger, säger Stefan Fjällström, driftschef på Segeltorpshallen.


2010-09-01

Watreco har glädjen att hälsa Lars Persson välkommen. Lars skall arbeta med konstruktion och utveckling.


2010-06-21

Watreco blev en av vinnarna när tävlingen - Framtidens Tvättstuga - avgjordes nyligen. Tävlingen är ett samarbete mellan MKB (Malmö Kommunala Bostäder), ISU (Institutet för hållbar stadsutveckling) samt Malmö Cleantech City och Miljöförvaltningen genom EU-projektet ERUF EKO. Motiveringen för Watreco löd: "Vi vill gärna fortsätta samarbeta med detta företag, som föddes i Ekostaden Augustenborg. Deras kunskap och innovativa lösningar på vattensidan kommer vi att använda i samverkan kring vattenreningstekniken."

- Det är alltid kul att bli uppmärksammade och få ett erkännande för det arbete vi lägger ner i att identifiera och utveckla nya innovativa lösningar och produkter, som ligger i linje med vårt motto - I harmoni med Naturen. Just inom tvättområdet är vi igång med intressanta lösningar och tester tillsammans med partners vilket syftar till att både spara vatten och tvättmedel, säger Mats Eliasson som är en av grundarna till Watreco.
De andra vinnarna i tävlingen blev Förslaget Tvättstuga 2.0, Electrolux torktumlare samt Alnarp Cleanwater Technology.
Mer information återfinns på:
MKB Nyheter - Framtidens Tvättstuga

2010-05-06

Southern Sweden Expo Region Skåne och Malmö Stad storsatsar under EXPO 2010 i Kina. Under den 21-27e oktober innehåller programmet i den svenska paviljongen ett antal presentationer inom delområdena Sustainable Lifestyle, Moving Media och Innovation Capacity. Watreco är ett av företagen som får möjligheten att presentera sig för den inbjudna publiken. Läs mer på:
Southern Sweden Expo
Storsatsningen ska visa upp innovativt Sverige

2010-04-23

Arenadagarna Arenadagarna Arenadagarna Watreco är en av utställarna vid Arenadagarna i Globen den 29-30 april. Eventet genomförs i samband med LG Hockey Games i Globen. Vi visar under dagarna upp realice System. Under Arenadagarna kommer även Watreco att tala under ett av seminarierna under rubriken "Erfarenheter från omvärlden".
Arenadagarna


2010-04-20

Watreco har blivit nominerade till WWF:s Climate Solver program. Climatesolver.org är en portal för innovationer som adresserar klimatfrågan. WWF:s mål är att stärka utvecklingen och sprida användningen av banbrytande teknologier med stor potential att reducera de globala utsläppen av koldioxid.
Mer information återfinns på:
Climate Solver

2010-03-23

I takt med att information och erfarenheter kring Watreco:s teknik - Vortex Process Technology - sprids har flera internationella organisationer börjat uppmärksamma möjligheterna och fördelarna med tekniken. Senast i raden är UNEP (United Nation Environmental Programme) och ZERI (Zero Emission Research & Initiatives) genom professor Gunter Pauli.
Mer information återfinns på:
UNEP (Video The Vortex - The Power of Gravity)
ZERI / Blue Economy
Gunter Pauli

2010-02-10

Bob Rodel I början av 2009 inleddes diskussioner med Kunsteibahn am Köningssee i södra Tyskland - Internationellt centra för Bob och Rodel - om att prova ett Realice system för spolning av isen på deras bana. Ledningen och driftspersonalen vid anläggningen letade efter en lösning som kunde isen hårdare och mer hållbar eftersom kraften via medarna sliter hårt på isen. Efter ett antal möten med Watreco:s tyska distributör beslutade teamet i Köningssee att gå igång med tester i fas 1 - Prova Realice systemet på träningsbanan för starter, som ligger bredvid huvudbanan. Testerna föll väl ut och man fick det resultat som förväntades; en hårdare och mer hållbar is. De enda farhågorna inför tester på huvudbanan (fas 2) var att den skulle bli för snabb med risk för avåkningar som följd. Fas 2 inleddes under hösten 2009 och resultatet blev en succé. I början av januari 2010 slogs det åtta år gamla banrekordet under internationella tävlingar som ingick i genrepet inför OS i Vancouver. Detta är en i raden av intressanta och framgångsrika tester som för närvarande görs inom applikationsområdet Realice. Mer information om Kunsteibahn am Köningssee återfinns på:
Weltcup-koenigssee
Koenigssee

2010-01-14

Pehr Andersson Minc-Exit Idag var det dags f√∂r Watreco och nio andra f√∂retag att g√∂ra s.k Exit fr√•n MINC (Malm√∂ Incubator). Sj√§lva avtackningen gjordes under en exit-ceremoni d√§r Malm√∂ Stads nytilltr√§dde n√§ringslivschef, Pehr Andersson, presenterade och avtackade f√∂retagen. Tidigare p√• dagen intervjuades f√∂retagen av Dagens Industri vilket utmynnade i en artikel under avsnittet Entrepren√∂r. Watreco l√§mnar allst√• incubatormilj√∂n och sitter sedan i september i √§ndam√•lsenliga lokaler p√• Koksgatan i √Ėstra Hamnen vilket √§r en del av "Green Light District" (ett omr√•de som Malm√∂ Stad identifierat som l√§mpligt f√∂r etablering av cleantechf√∂retag i Malm√∂).

2010-01-11

Johan Kronhom börjar idag sin anställning som Forskningschef på Watreco. - Vi är både glada och stolta över att Johan kan börja hos. Han kommer att bli en viktig kugge i vårt starka team, säger Anders Lindskog (vd & ordf. på Watreco). Johan är civilingenjör i Teknisk Fysik (Uppsala Universitet) och har doktorerat i Medicinsk strålningsfysik vid Stockholms Universitet och han kommer närmast från en anställning som biofysiker på Akloma Bioscience AB. Vi önskar Johan lycka till i sin nya roll på Watreco.

Nyheter
Sustainable Business Hub Cinns MalmŲ Cleantech City