2011

2011-03-14

Hållbara Tvättstugan Nu har projektet Framtidens Tvättstuga startat. Det är MKB - Malmö Kommunala Bostäder. Projektet är fortsättningen på den tävling som MKB och Malmö Stad anordnade under 2010 och där Watreco blev utsedd till en av vinnarna.
Mer information återfinns på:
Framtidens Tvättstuga

2011-02-10

Arenadagarna Arenadagarna Arenadagarna
Idag startar tredje upplagan av Arenadagarna som arrangeras i samband med LG Hockey Games i Globen. Arenadagarna är en viktigt samlingpunkt för leverantörer, arenaägare, driftspersonal och övrigt branschfolk. Watreco:s produkt Realice är nu ett känt varumärke och en etablerad produkt på marknaden för utrustning till ishallar. I Stockholmsområdet har bl.a HUGE Fastigheter i Huddinge installerat Realice-systemet på samtliga sina fem ishallar, och man är är mycket nöjda med både energibesparingarna och iskvalitén. Just den fina iskvalitén bekräftas av att Tre Kronor gärna förlägger sina samlingar till Segeltorpshallen, som är den av de fem hallarna i Huddinge.
Trots det kraftiga snöandet som kanske satte käppar i hjulet för några av de som planerat besöka Arenadagarna så var både utställare och arrangören - Svenska Hockeyförbundet - nöjda med besökarantalet.


2011-01-20

Watreco ställer ut och visar Realice-systemet på Arenadagarna den 10-11 februari i Globen. Arenadagarna, som arrangeras av Svenska Hockeyförbundet, hålls i år för tredje året i rad sedan starten 2009. Under eventet ställer leverantörer till ishallar och eventarenor ut sina produkter och tjänster och samtidigt arrangeras seminarier med olika tema. I år är det ett extra stort fokus på energibesparingsmöjligheter, vilket kommer lägligt med tanken på vinterns höga energipriser.
Mer information återfinns på:
Arenadagarna


2011-01-02

KBS KBS KBS
Idag sänder koreanska TV-kanalen KBS programmet Greentech Zone som bl.a handlar om miljöteknik som är implementerad och används i Sverige. Det koreanska TV-teamet besökte Sverige i november och i Malmö gjorde man reportage om Watreco och Vortex Process Technology samtidigt som man besökte ett antal installationer såsom Malmö Arena. Det var ett "hands-on" perspektiv på programmet och inte så mycket siffror och "Climate Change prat" på hög nivå. På Malmö Arena fick man både träffa isteknikern Per Norgren, som dagligen använder Realice-system från Watreco, samt arenaägaren själv; Percy Nilsson.
Intresset för miljöteknik växer i Korea och övriga Asien och TV-program som Greentech Zone kommer säkert att bidra till ett ökat intresse samt förhoppningsvis även öppna dörrar till affärer mellan företag i Korea och Sverige. Så i kölvattnet av Kockumskranen kanske vi får se en ny typ av export till Korea.


Nyheter
Sustainable Business Hub Cinns MalmŲ Cleantech City